Ruralna kuća pod imenom Ružica nalazi se u mjestu Globočec. Mjesto se nalazi na državnoj cesti Marija Bistrica - Sv. Ivan Zelina. Kuća je od Marije Bistrice udaljena 5,5 km, od Zeline 12 km.

Ruralna kuća Ružica je izgrađena u 3 dijela:
- podrum
- kat
- potkrovlje

Podrum- u podrumu mogućnost degustacije domaćeg vina.
Prvi kat- nalazi sala za druženje kapaciteta do 50 osoba. Do sale se nalazi kuhinja u kojoj mogu gosti sami spremat svoju hranu. U nastavku kata se nalazi wc i soba za spavanje.
Potkrovlje- nalazi se manja soba sa bračnim ležajem. Velika soba sa bračnim ležajem + pomoćni krevet. Manji dnevni boravak, dodatni ležaj, čajna kuhinja i wc.

Ovaj prekrasan objekt se nalazi u okružju prirode (vinogradi, livade, šuma). Vaše buđenje uz cvrkut ptica, miris cvijeća i lijepog zelenila probudit će u Vama doživljaj seoskog života. Iz našeg objekta seže pogled na Zagrebačku goru i Ivanščicu. Ispred kuće se nalazi nadstrešnica sa pečenjarom, krušnom peći i roštiljem. Kroz ljeto služi kao mjesto za druženje. Kuća je namijenjena za smještaj do 10 osoba. kuća je idealna za smještaj gostiju koji žele posjetiti M.Bistricu i okolne ljepote našeg zagorskog kraja.
U ovom objektu možete sami pripremati svoju hranu ili naručiti catering dostavljača koji se nalaze u krugu 5 km.

Kućni ljubimci dobrodošli.