Kapelica Sv. Petra

Kapela Sv. Petra je izgrađena 1940., a posvećena je bivšem zaštitniku bistričke župe, a podignuta je na spomen 1300. obljetnice prvih veza Hrvata sa Svetom Stolicom (641. – 1941.)

Kapelica „Zdravo Marija“

Kapelica se nalazi na prilazu u Mariju Bistricu iz smjera Donje Stubice i Zlatara. Podignuta je za vrijeme župnikovanja Matije Siegerschmieda (1921. – 1942.)

Kapelica Sv. Ladislava

Kapelica Sv. Ladislava nalazi se na cesti Marija Bistrica – Laz. Izgrađena je 1726., a  konačan izgled je dobila krajem 19.st.  U njoj se nalazi oltar Žalosne Gospe iz razdoblja rokokoa. Kapelica je obnovljena 2012.- 2014.

Kapelica Majke Božje na Vinskom Vrhu – prasvetište

Kapelica Majke Božje nalazi se na cesti Marija Bistrica – Konjščina. Pouzdani povijesni dokumenti spominju prvi put ovu kapelu 1622., a u njoj se prvotno nalazio čudotvorni kip Majke Božje Bistričke.

Kapelica Sv. Roka

Kapelica Sv. Roka nalazi se na cesti Marija Bistrica – Zlatar Bistrica. Kapelica potječe iz 17. st., a u njoj se nalzi oltar koji je darovao general Petar Sermage. Kapelicu je u 19. st. obnovio Hermann Bollé. Kapelica je detaljno obnovljena 2012.

Kapelica Sv. Marije Magdalene

Kapelica Sv. Marije Magdalene nalazi u Humu Bistričkom na cesti za Donju Stubicu. Potječe iz 16. st. , a obnovljena je 1876. U kapelici se nalazi drveni barokni retabl sa slikom Sv. Magdalene i kipovima sv. Josipa i sv. Ivana Krstitelja.